Американският финансов министър Стивън Манучин заяви, че САЩ са готови

...
 Американският финансов министър Стивън Манучин заяви, че САЩ са готови
Коментари Харесай

САЩ са готови да наложат още санкции на Турция, ако не освободи Брънсън

 Американският финансов министър Стивън Манучин съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да наложат още стопански наказания на Турция, в случай че арестуваният американски свещеник Андрю Брънсън не бъде освободен, оповестява Ройтерс.   „ Планираме да предприемем спомагателни дейности, в случай че те не го освободят бързо “, сподели Мнучин на среща на кабинета на американския президент Доналд Тръмп.   САЩ и Турция си постановиха взаимни мита в опит на Тръмп да накара турския президент Реджеп Ердоган да освободи Брънсън, който отхвърля обвиняванията, че е бил забъркан в опита за прелом против турския президент преди две години. „ Те не се оказаха добър другар. Те имат страховит християнски свещеник там. Той е почтен човек “, декларирал Тръмп по време на срещата на кабинета.
 

Спорът поради Брънсън и другите несъгласия сред Вашингтон и Анкара бяха една от аргументите за срутва на турската лира с 40% от началото на годината. Инвеститорите са обезпокоени и от въздействието на Ердоган върху паричната политика.
Курсът на лирата по отношение на $ понижа след изказването на Мнучин.

Тръмп е декларирал, че Съединени американски щати са пробвали да оказват помощ на Турция при опита за прелом, само че съдружникът в НАТО не е върнал услугата. „ Те желаят да задържат превъзходен свещеник, това не е почтено, не е вярно “, добавил е американският президент.

Тръмп, който удвои митата върху стоманата и алуминия за Турция, е декларирал, че митата върху стоманата са влезнали в действие и скоро следва задействането на данъците върху алуминия.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР